Povjeruj da je uspjeh za tebe moguć

Da li vjerujete da ste predodređeni za velike stvari?  Ili razmišljate na drugačiji način.

Možda vam se čini da drugima sve polazi za rukom, dok vama ništa ne ide. Možda vam se čini da su drugi ispunjeni i sretni, da su na pravom mjestu u pravo vrijeme, da su svi na njihovoj strani, da su im svi putevi otvoreni kuda god krenu, da su sreća i uspjeh namijenjeni samo odabranima, a tu vi ne pripadate.

 

 

˝Čovjek često postane ono što vjeruje da jeste. Ako uporno sebi govorim da nešto ne umijem da uradim, postoji mogućnost da na kraju zaista postanem nesposoban za to. Suprotno tome, ako imam uvjerenje da ja to mogu i umijem, ja ću pronaći način da steknem tu sposobnost čak iako je u početku možda i nisam imao.˝   Mahatma Gandi

 

Kada razmišljate o svom životu, da li se zapitate kako je vaš život, možda, mogao biti drugačiji. Šta biste drugačije uradili kada biste vjerovali da možete postati, biti i imati, iskusiti bilo što na ovoj planeti, kada biste vjerovali da je to za vas moguće?

 

Razliku između uspjeha i neuspjeha na bilo kojem životnom polju čine uvjerenja. Priča koju sami sebi pričate stoji vam kao prepreka na putu. Pričate priču da je ja vas nešto nemoguće, da ste već nešto pokušali ali da nije vrijedilo, da ste beskorisni, da ste nesposobni, da ništa ne radite dobro… To su priče koje sami sebi ponavljate.

 

˝ Koliko često smo – čak i prije nego što ga započnemo – neki zadatak proglasili nemogućim? I koliko često smo stvorili sliku o sopstvenoj nedoraslosti? Mnogo toga zavisi od obrasca razmišljanja koje izaberemo i od dosljednosti s kojom u tim obrascima istrajavamo.˝  Pjero Feruči

 

 

 

Vaša priča koju pričate sebi utiče na to kako ćete iskoristiti vaše potencijale, vaše resurse, kakve akcije ćete poduzeti i kakve rezultate ćete ostvariti.

Vaša priča, vaša uvjerenja mogu vam pomoći da postignete emocionalno blagostanje kao i poslovne i lične uspjehe.

Uvjerenja su poput nevidljivog scenarija koji upravlja vašim životom, a vi ste glavni glumac.

 

Kako izgleda scenarij vašeg života? Da li vjerujete da nikada ništa ne uradite kako treba, i vjerujete da nikada nećete uspjeti, da ne vrijedi ni pokušavati?

Ili vjerujete da ste osoba koja ima ogromne potencijale, koja vjeruje da je uspjeh moguć, koja preduzima sve što je potrebno kako bi postigla fenomenalne rezultate.

 

Važno je da osvijestite vaša ograničavajuća uvjerenja jer tada možete da utičite na njih, da preispitate njihovu tačnost. Svako uvjerenje koje vas sputava možete zamijeniti uvjerenjem koje vas podržava i koje će biti vaša snaga.

Uvjerenja koja su vas dovela tamo gdje ste sada neće vas odvesti do mjesta gdje želite biti sutra, neće vas odvesti u život o kojem maštate. Život kakav želite za sebe ostat´  će izvan vašeg domašaja ako ništa ne promijenite.

 

 

Ali znajte da niste sami. Tu sam za vas da vam budem podrška kako biste se oslobodili ograničavajućih uvjerenja koja vam nisu korisna.

Zakažite besplatnu online konsultaciju od 30 minuta na e-mail: sanjacoaching111@gmail.com.